ASPERGES ( Het Witte Goud)

 

 

 

 

De tijd gaat snel, het aspergeseizoen staat weer voor de deur einde Maart is het al zover, voor de Pasen zijn er in ieder geval asperges in de winkel, wij houden u op de hoogte. Wij hebben onze winkel een update gegeven zodat deze er wat gezelliger uitziet en de artikelen beter gesorteerd staan.

Door het  relatief warme weer zijn de asperges vroeger dan anders, ze zijn nu (14 Maart) al in de winkel, zoals gewoonlijk met beenham, zalm en verschillende sauzen.

Ze zijn er nu volop!

 

 

Asperges zijn een groente die bekendstaat om hun delicate, sappige stengels en worden beschouwd als een delicatesse in veel culinaire culturen. Ze groeien ondergronds als deel van de wortels van een vaste plant genaamd Asparagus officinalis.

Het telen van asperges vereist specifieke landbouwpraktijken, omdat de plant een langdurig proces vereist voordat hij kan worden geoogst. Asperges worden gekweekt in speciale bedden waar de stengels worden geplaatst en beschermd tegen zonlicht met zwarte folie om hun kenmerkende bleke kleur te behouden.

Deze nieuwe machine wordt gebruikt om de folie dubbel over de ruggen te leggen.

Door de dubbele laag folie met lucht er tussen wordt het de grond warmer en kan er eerder geoogst worden.

Het land voorbereiden zodat er folie over kan.

Dubbelde laag folie voor vroege asperge oogst.

In afwachting van de eerste asperges staan de sorteermachines klaar.

Nu de asperges weer doorgroeien moet het tussen de rijen schoon zijn om volgend seizoen weer eerste kwaliteit asperges te kunnen oogsten, dit wordt mechanisch met de trekker gedaan zodat we geen chemicalien hoeven te gebruiken.